Asigurari de viata

by

life-insurance

PROTECTIE – este o asigurare clasica de viata. Prima de asigurare platita de client genereaza, in functie de durata contractului o suma asigurata garantata persoanelor dragi tie ( beneficiarilor tai ) in momentul in care intervine decesul tau din orice motiv.Aceasta asigurare poate fi folosita si pentru acoperirea unor credite ce urmeaza a fi contractate sau aflate in derulare. La momentul decesului persoanei asigurate , asiguratorul plateste bancii soldul creditului ramas de achitat astfel incat familia ta este exonerata de plata acestor sume.

PROTECTIE SI ECONOMISIRE – este o asigurare mixta de viata. Prima de asigurare platita este impartita de catre asigurator in prima de risc si prima de acumulare. Prima de risc genereaza o suma asigurata garantata la momentul aparitiei decesului persoanei asigurate. Prima de acumulare genereaza la finalul contractului o suma asigurata garantata ce va fi incasata de catre contractant alaturi de „contul de participare la profit” . Acesta este calculat anual si este adus la cunostinta asiguratului astfel incat acesta sa urmareasca evolutia contractului sau pe toata perioada de derulare a acestuia.

PROTECTIE SI INVESTITIE – este o asigurare de viata cu componenta investitionala. Contractantul plateste o prima de asigurare pe care asiguratorul o administreaza in diverse instrumente financiare. Aceste pot fi de la instrumente cu venituri fixe ( bonuri de tezaur, obligatiuni , obligatiuni municipale,etc. ) pana la instrumente tranzactionate in cadrul bursei de valori din Romania, piete emergente ( Cehia, Ungaria, Polonia ) sau piete globale. Alocarea pe aceste instrumente financiare tine cont de toleranta la risc a contractantului si de orizontul sau de asteptare privind beneficiile acestor contracte. Contractantul poate opta pentru stabilirea unor plati esalonate sau pentru plati unice (plata unica a unor sume de bani si administrarea lor in aceste instrumente financiare).Evident contractul are si componenta de protectie , garantata pe toata durata contractului. La momentul decesului persoanei asigurate, aceasta componenta vine si suplimenteaza valoarea contului contractantului.

RENTE DE STUDII PENTRU COPII – asigurare de viata cu componenta de economisire/investitie.Parintele stabileste nivelul rentelor de studii pe care copilul le va incasa la varsta stabilita de parinte.Parintele poate alege un produs traditional cu rente de studii garantate sau un produs investitional.Specific acestor contracte este faptul ca la momemtul decesului parintelui pe durata contractului asiguratorul preia plata primelor de asigurare astfel incat copilul primeste rentele de studii cu parintele in viata sau nu.

ASIGURARI DE SANATATE
Asigurarile de sanatate sunt produse financiare ce acopera costurile de preventie si tratament pentru acele afectiuni ce sunt incluse si deci acoperite prin polita de asigurare. Asigurarea de sanatate te ajuta sa beneficiezi de confortul si calitatea serviciilor oferite de sistemul privat de sanatate la costuri mult mai mici decat in cazul unui abonament incheiat cu o clinica anume. Pentru persoanele juridice cat si pentru PFA, PFI, activitati independente, etc. aceste asigurari facultative de sanatate beneficiaza de deductibilitate fiscala conform legislatiei in vigoare. Pe langa acoperirea costurilor de preventie aceste asigurari asigura scutirea de la plata cheltuielilor de spitalizare si interventii chirurgicale in unitati spitalicesti atat de stat cat si private. In functie de tipul de asigurare aleasa clientul poate beneficia de aceste servicii peste tot in lume.

CLAUZE SUPLIMENTARE
Aceste clauze suplimentare se pot atasa pe majoritatea contractelor de asigurare si maresc componenta de protectie in functie de clauza aleasa de catre client. Aceste clauze pot acoperi decesul din accident, un grad de invaliditate permanent, spitalizare si interventie chirurgicala din boala si accident, fracturi si arsuri, preluarea platii primelor de asigurare de catre asigurator in cazul pierderii capacitatii de munca a asiguratului, etc.Costurile aferente acestor clauze nu se capitalizeaza. Specific acestor clauze suplimentare este faptul ca ele pot proteja , ca si coasigurati si dependentii asiguratului ( sot/sotie, copii).

Tinand cont de complexitatea si diversitatea de forme si tipuri de asigurari de viata si sanatate sfatul nostru este sa te adresezi unui broker de asigurare care iti va pune la dispozitie informatii actualizate si iti va oferi consultanta specializata, putand fi in masura sa compare oferta companiilor ce ofera asigurari de viata si sanatate astfel incat sa gaseasca solutia personalizata pentru nevoile, acoperirile pe durata contracului si nu in ultimul rand posibilitatile tale.

cere-oferta